Iulia Navalnaia îl acuză pe Putin că „a luat ostatic” trupul neînsufleţit al soţului ei

0
Publicat:

Iulia Navalnaia, care a promis să continue lupta soţului ei, Aleksei Navalnîi, mort într-o închisoare rusă, l-a acuzat sâmbătă pe Vladimir Putin că a luat ostatic corpul neînsufleţit pentru a o forţa pe mama opozantului să accepte o înmormântare în secret, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Iulia Navalnaia. FOTO EPA EFE
Iulia Navalnaia. FOTO EPA EFE

„Nouă zile de când Putin mi-a omorât soţul (...) dar se pare că uciderea nu a fost suficientă, acum i-a luat ostatic corpul neînsufleţit, i-a umilit mama pentru a o forţa să accepte o înmormântare în secret", a declarat văduva principalului adversar al Kremlinului, cu o voce tremurândă, într-un video online.

Iulia Navalnaia spune căPutin (...) este cel care dă ordinele spunând: 'Nu-l daţi înapoi, puneţi presiune pe mamă, zdrobiţi-o, spuneţi-i că trupul neînsufleţit al fiului ei se descompune'”.

Liudmila Navalnaia, mama opozantului, încearcă, de mai bine de o săptămână, să recupereze rămăşiţele fiului ei care a murit pe 16 februarie, într-o închisoare dintr-o regiune arctică îndepărtată unde Navalnîi era închis.

„Îl torturaţi şi după ce a murit"  

Ea spune că autorităţile au stabilit o condiţie pentru returnarea cadavrului, şi anume ca înmormântarea să fie secretă. Potrivit observatorilor, Kremlinul se teme că o înmormântare va deveni un eveniment public, mai ales că Rusia organizează alegeri prezidenţiale la jumătatea lunii martie, care ar urma să ducă la un nou triumf al lui președintelui rus  Vladimir Putin.

„L-aţi torturat când era în viaţă, acum îl torturaţi şi după ce a murit", a mai spus Iulia Navalnaia.

Putin nu a reacţionat la moartea principalului său critic, care ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare şi a supravieţuit unei otrăviri.

Kremlinul a orchestrat, mai ales de la invadarea Ucrainei începută fix acum doi ani, o represiune nemiloasă împotriva tuturor criticilor săi.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite