Grupul Wagner vrea să recruteze rusoaice din închisori și să le trimită să lupte în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gruparea paramilitară Wagner se gândește să recruteze femei deținute în închisorile rusești și să le trimită pe frontul din Ucraina, a afirmat, miercuri, fondatorul Evgheni Prigojin, relatează AFP, conform Agerpres.

Wagner ia în calcul trimiterea femeilor pe frontul din Ucraina FOTO Profimedia
Wagner ia în calcul trimiterea femeilor pe frontul din Ucraina FOTO Profimedia

Nu numai ca operatoare sau infirmiere, dar şi în grupurile de sabotori sau în echipele de lunetişti. Ştim că toate aceste lucruri s-au făcut deja masiv", a declarat Prigojin.

„Bucătarul lui Putin” face aluzie la femeile din unitățile de trăgători de elită și la cele din grupurile de partizani care au luptat în Al Doilea Război Mondial și care au fost evidențiate de propaganda sovietică. 

 „Lucrăm în acest sens. Există rezistenţe, dar cred că vom reuşi", a mai adăugat Prigojin, citat de serviciul său de presă pe Telegram. 

Fondatorul Wagner a reacționat la un mesaj al unui ales rus din Ural care susține că femei deținute într-o închisoare din orașul Nijni Taghil i-au solicitat să fie trimise în Ucraina pentru a ajuta forțele ruse. 

Gruparea paramilitară este bănuită că a recrutat bărbați deținuți în închisorile rusești și i-a trimis să lupte pe frontul din Ucraina în schimbul unei reduceri a pedepsei și a unor câștiguri atractive.

Prigojin a mărturisit în luna septembrie că a fondat gruparea după ce ani la rând a negat. Conform AFP, aceasta operează în prezent în Rusia la vedere, semn al unei creșteri a influenței

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite