Gruparea Wagner înrolează deținuți să lupte în Ucraina în schimbul amnistiei. Anunțul lui Prigojin VIDEO

0
Publicat:

Evgheni Prigojin, finanțatorul grupării de mercenari Wagner, recrutează deținuți ruși în schimbul amnistiei, în aşa-numita „operaţiune militară specială” rusă din Ucraina, a declarat el într-un video. 

FOTO TASS
FOTO TASS

Imaginile demonstrează nu numai legăturile lui Prigojin cu gruparea Wagner, denumită și „armata lui Putin”, pe care a negat-o întotdeauna, declanşând procese pentru defăimare şi cerând înlăturarea investigaţiilor care îl vizau, ci şi faptul că Rusia recrutează prizonieri pentru a lupta în Ucraina, potrivit Mediafax. 

Prizonierii ar urma să lupte în rândurile grupării Wagner, iar după şase luni în Ucraina, primesc amnistia și pot pleca acasă sau pot rămâne în rândurile lui Wagner.

Evgheni Prigojin, numit și „Bucătarul lui Putin” este un fost puşcăriaş pe vremea Uniunii Sovietice reconvertit în om de afaceri sub regimul Putin. El a fost remarcat iniţial de presa rusă servindu-l la masă pe liderul de la Kremlin, în 2001. Anchetele anti-corupţie desfăşurate ulterior au descoperit că Prigojin a evoluat de la statutul de ospătar la cel de livrator preferat de mâncare pentru instituţii de stat. În afară de servicii de catering, Prigojin s-a ocupat şi de formarea unei reţele de personaje fictive online care să laude regimul Putin atât în ţară, cât şi în străinătate. El ar mai deţine o afacere profitabilă pentru Kremlin, şi anume compania militară privată Wagner, reperată în diferite ţări unde statul rus are interese pe care nu şi le poate face la vedere, cum ar fi Ucraina, Venezuela, Siria, Libia şi în alte ţări din Africa.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite