Gruparea Stat Islamic revine cu noi declarații despre atentatul de la Moscova: atacul ar fi fost efectuat de patru „luptători”

0
Publicat:

Gruparea Stat Islamic (SI) a emis o declarație suplimentară în care oferă mai multe detalii despre atacul de vineri asupra unei săli de concerte de la periferia Moscovei, pe care SI l-a revendicat anterior, informează BBC News.

Noile detalii - publicate prin intermediul conturilor grupului SI de pe aplicația de mesagerie Telegram - spun că patru atacatori au fost implicați în atacul mortal și includ o fotografie care pretinde că îi arată pe cei patru atacatori, toți mascați. Actualizarea provine de la postul de știri al grupului Amaq, care a fost, de asemenea, sursa revendicării inițiale.

Niciuna dintre cele două declarații ale Amaq nu a indicat care dintre ramurile regionale ale SI a fost responsabilă pentru atac.

În ceea ce privește motivul, Amaq spune că „atacul vine în contextul războiului normal în curs de desfășurare între Statul Islamic și țările [anti-islam]”.

Purtătorul de cuvânt al SI afirmă că atacul a fost comis de „luptători” care, potrivit acestuia, erau înarmați cu „mitraliere, un pistol, cuțite și bombe incendiare” și că atacul a fost precedat de o misiune de recunoaștere „concertată”.

Rusia nu a comentat încă aceste afirmații, dar SUA au declarat că este credibil faptul că gruparea Stat Islamic ar putea fi în spatele atacului.

Cel puțin 133 de oameni au murit și alți peste 100 sunt răniți  în urma atacului armat și a incendiului provocat de teroriști în clădirea Crocus City Hall de la periferia Moscovei.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite