Generalul lui Kadîrov care ar fi aranjat uciderea lui Nemţov, pupat şi mângâiat de liderul cecen la spital VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură video Twitter
Foto: Captură video Twitter

Generalul lui Kadîrov, Ruslan Geremeev, omul despre care se crede că ar fi aranjat şi uciderea lui Boris Nemţov, a fost internat în spital după ce a rănit în luptele din Mariupol. Conform imaginilor care circulă pe internet, Geremeev a fost vizitat la spital de către Ramzan Kadîrov, liderul cecen. În imagini a fost surprinsă apropierea lui Kadîrov de Geremeev, liderul cecen pupându-l şi mângâindu-l.

Editorul Kevin Rothrock de la site-ul independent de ştiri Meduza, cel care a fost restricţionat în Rusia, a postat un mesaj pe Twitter:  „Ruslan Geremeev, bărbatul despre care se crede că ar fi organizat asasinarea lui Boris Nemţov, se recuperează după rănile suferite la Mariupol. 

Pe lângă mesajul din descrierea postării, Rothrock a postat şi un clip video în care liderul cecen îl mângâie şi-l pupă pe Geremeev, care se află pe patul de spital. 

Pe 27 martie, Ministerul Ucrainean al Apărării a declarat că „singurii profesionişti din armata rusă sunt criminalii profesionişti”. 

„Ruslan Geremeev, unul dintre ucigaşii liderului opoziţiei Rusiei Boris Nemţov, comite acum genocidul ucrainenilor la Mariupol. Nu va scăpa din nou cu crimele sale. Aici nu este Rusia", potrivit unei postări a Ministerului. 

Boris Nemţov a fost considerat un adversar  al preşedintelui rus Vladimir Putin. Acesta a fost omorât în anul 2015, uciderea sa fiind considerată cel mai grav asasinat politic de după instaurarea lui Putin la putere. 

Nemţov a ajuns cunoscut în anul 1990, când a avut funcţia de vicepremier în mandatul preşedintelui Boris Elţîn. După instaurarea lui Vladimir Putin la putere, Nemţov nu s-a mai bucurat de acelaşi succes, acesta fiind marginalizat în politica rusă. 

Pe 27 februarie 2015, Nemţov a fost împuşcat mortal, în apropierea Kremlinului, cu câteva zile înaintea unui protest pe care urma să-l conducă. 

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri