„Furtuna secolului“ a făcut ravagii în sudul Rusiei şi în Peninsula Crimeea. Valuri de opt metri

0
Publicat:

Rafale violente de vânt şi valuri uriaşe au acoperit autostrăzile: o furtună s-a abătut asupra sudului Rusiei şi peninsulei anexate Crimeea, provocând întreruperi majore ale alimentării cu energie electrică, au anunţat luni autorităţile locale din această ţară, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Furtună. FOTO Shutterstock
Furtună. FOTO Shutterstock

Denumite „furtuna secolului" şi „mega-furtună" de companiile mass-media ruseşti, intemperiile au început să facă ravagii duminică, potrivit serviciilor de salvare şi intervenţie.

 Persoane rănite

În regiunea Krasnodar, în care se află staţiunile balneare Soci şi Anapa, foarte apreciate de către ruşi, sute de copaci şi numeroase construcţii metalice amenajate pe plaje au fost smulse de vânt în noaptea de duminică spre luni, rănind mai multe persoane, a anunţat agenţia locală a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă din Rusia.

O navă a eșuat 

Furtuna a provocat eşuarea unei nave de mărfuri cu pavilion din Belize, Blue Shark, la Vitiazevo, în apropiere de Anapa, potrivit aceleiaşi surse.

La Soci, intemperiile au perturbat traficul feroviar, din cauza arborilor prăbuşiţi pe linii de cale ferată.

Valuri de opt metri

Tot în regiunea Krasnodar, dar la Novorossiisk, Caspian Pipeline Consortium a anunţat că suspendă încărcarea petrolului şi că îşi pune la adăpost petrolierele din cauza „unor condiţii meteorologice extrem de nefavorabile": rafale de vânt care ajung până la 24 de metri pe secundă şi valuri ce ating înălţimea de opt metri.

500.000 de persoane din Crimeea au rămas fără curent electric

În Crimeea, apa din Marea Neagră a acoperit autostrăzi, televiziunea rusă difuzând imagini cu valuri care se spărgeau lovindu-se de automobile care încercau să circule pe drumuri acoperite de apă.

S-a decis ca ziua de luni să fie nelucrătoare din cauza intemperiilor, a anunțat pe reţeaua de socializare Telegram guvernatorul din Crimeea, Serghei Aksionov.

Furtuna a provocat întreruperi ale alimentării cu energie electrică, lăsând fără electricitate aproximativ 500.000 de persoane în Crimeea, potrivit unui consilier al guvernatorului Aksionov, Oleg Kriuşkov, citat de agenţiile de presă ruse.

Sute de animale marine au murit

La Sevastopol, peste 500 de animale marine au fost ucise după ce Acvariul local a fost inundat în urma furtunii, a scris pe Telegram guvernatorul oraşului, Mihail Razvojaev.

Previziunile meteorologice nu sunt deloc liniştitoare în acest moment, întrucât ploi, ninsori şi rafale de vânt care pot atinge viteza de 30 de metri pe secundă sunt aşteptate pentru luni în Crimeea, a anunțat guvernatorul.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite