Haos în Bulgaria din cauza viscolului. Peste 1.000 de localități, rămase fără curent electric

0
Publicat:

Într-un weekend marcat de condiții meteo extreme, peste 1.000 de localități din Bulgaria s-au trezit fără alimentare cu energie electrică. Vântul puternic și precipitațiile abundente, au provocat întreruperi masive de curent, iar pagubele nu s-au oprit aici.

Mai multe regiuni din Bulgaria, în stare de urgență FOTO Arhivă
Mai multe regiuni din Bulgaria, în stare de urgență FOTO Arhivă

În capitala Sofia, zonele sudice ale orașului au fost grav afectate, alimentarea cu energie electrică fiind întreruptă din cauza liniilor electrice avariate, conform relatărilor din presa bulgară, citate de DPA.

Regiunile nord-estice au fost lovite de căderi neobișnuit de intense de zăpadă pentru luna noiembrie, determinând patru regiuni să declare stare de urgență.

Traficul rutier, feroviar și aerian, afectate

Infrastructura rutieră a suferit serios, cu drumuri impracticabile din cauza cantităților mari de zăpadă. Ramurile de copaci prăbușite au blocat numeroase porțiuni de drum. Traficul pe drumurile principale prin Munții Balcani a fost suspendat temporar.

Sistemul feroviar a fost, de asemenea, afectat, cu trenuri de pasageri de la Varna către Sofia staționate din cauza avariilor la liniile de electricitate.

Aeroportul din Varna a înregistrat anulări de zboruri internaționale, în timp ce pe aeroportul din Sofia, operațiunile au fost afectate de întârzieri.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite