Eparhia Moscovei îl sancţionează pe preotul care a slujit la parastasul lui Aleksei Navalnîi

0
Publicat:

Eparhia Moscovei din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse a anunţat marţi pe site-ul său de internet că preotul care a slujit la parastasul lui Aleksei Navalnîi a fost oprit de la slujire pe timp de trei ani, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Memorial Navalnîi FOTO: EPA EFE
Memorial Navalnîi FOTO: EPA EFE

Eparhia nu a precizat însă motivul pentru care a fost sancţionat preotul Dmitri Safronov, care a fost totodată mutat la o altă biserică, pe post de dascăl.

„La sfârşitul perioadei de canon, în funcţie de răspunsul locului de ascultare, se va lua o decizie privind posibilitatea ca el să îşi continue slujirea ca preot”, arată comunicatul eparhiei.

Preotul Dmitri Safronov a ţinut în 26 martie o slujbă de pomenire - la care au asistat mii de oameni - pentru Aleksei Navalnîi, cel mai cunoscut disident rus, mort în februarie într-un lagăr din Siberia, la vârsta de 47 de ani.

Amintim că anchetatorii ruși i-au spus mamei lui Aleksei Navalnîi o înmormântare secretă pentru fiul ei, dar au obținut contrariul.

„Ceea ce am văzut pe străzile Moscovei, în ziua înmormântării dlui Navalny, a fost foarte diferit: o adevărată manifestare de sprijin pentru un politician care a inspirat o parte a publicului rus cu o viziune alternativă pentru Rusia. Navalnîi a murit. Dar pentru acești oameni, dorința lor pentru o Rusie diferită este foarte vie”, relata, pentru BBC News, jurnalistul britanic Steven Rosenberg, care a fost corespondent la Moscova peste 20 de ani.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite