Doi suspecţi în atacul de la Moscova au fost reţinuţi după o urmărire cu maşina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane suspectate că au comis vineri atacul mortal din apropiere de Moscova au fost reţinute în regiunea rusă Briansk în urma unei urmăriri cu maşina, a anunţat sâmbătă parlamentarul Alexander Kinştein pe Telegram, potrivit Reuters.

Kalașnikov folosit în atentatul terorist de la Moscova FOTO: EPA EFE
Kalașnikov folosit în atentatul terorist de la Moscova FOTO: EPA EFE

Alţi suspecţi au fugit pe jos într-o pădure din apropiere, a adăugat el, scrie Agerpres.

Bărbaţi înarmaţi îmbrăcaţi în camuflaj au deschis focul vineri cu arme automate asupra participanţilor la un concert în apropiere de Moscova. În urma atacului și a incendiului care a urmat au murit 95 de persoane şi peste 100 au fost rănite. Atacul a fost revendicat de militanţii grupării jihadiste Statul Islamic.

Asaltul, despre care mass-media rusă au început să relateze în jurul orei 20:15 la Moscova (17:15 GMT), a fost efectuat de mai mulţi indivizi înarmaţi la Crocus City Hall, o sală de concerte situată în Krasnogorsk, la periferia nord-vestică a capitalei ruse.

Jurnaliştii AFP au văzut clădirea cuprinsă de flăcări, fum negru ieşind din acoperiş şi o prezenţă puternică a poliţiei şi a serviciilor de urgenţă.

"Mai sunt câteva focare, dar incendiul a fost aproape stins. Echipele de salvare au reuşit să intre în sala" unde acoperişul s-a prăbuşit, a precizat guvernatorul regional al Moscovei, Andrei Vorobiov, pe Telegram.

Lucrările de curăţare au început la faţa locului "şi vor dura toată ziua", a spus el în cursul dimineţii, adăugând că 477 de membri ai echipelor de intervenţie au fost trimişi la faţa locului.

Nu au fost oferite informaţii cu privire la numărul de persoane potenţial prinse în interior.

"Chiar înainte de început (începutul concertului - n.r.), dintr-o dată am auzit mai multe rafale de mitralieră şi ţipătul teribil al unei femei. Apoi multe ţipete", a povestit pentru AFP Alexei, un producător muzical care se afla în vestiar în momentul atacului.

El a spus că a văzut "mişcări teribile de mulţimi" de spectatori care încercau să scape.

Potrivit unui jurnalist de la agenţia de ştiri de stat RIA Novosti, indivizi în camuflaj au intrat la parterul sălii de concerte şi au deschis focul şi au aruncat "o grenadă sau o bombă incendiară, care a provocat un incendiu".

Flăcările s-au extins la aproape 13.000 de metri pătraţi ai clădirii înainte ca focul să fie controlat, conform serviciilor de urgenţă.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite