Dmitri Utkin, şeful militar şi cofondatorul Grupului Wagner, a fost înmormântat la Moscova

0
Publicat:

Dmitri Utkin, şeful militar şi fondatorul împreună cu Evgheni Prigojin al companiei de mercenari Wagner, care a murit împreună cu şeful său şi cu alte opt persoane la 23 august într-un dezastru aviatic încă neelucidat, a fost înmormântat joi în cimitir militar Mîtişci din nordul Moscovei.

Dmitri Utkin
Dmitri Utkin

Fost ofiţer al forţelor speciale din cadrul serviciilor de informaţii militare ruse (GRU), în care a ajuns la gradul de locotenent colonel, Utkin, care la momentul morţii avea 53 de ani, era numărul doi în compania de mercenari, care se numea "Wagner" după numele său de cod, scrie Agerpres.

De la prima oră a dimineţii, autorităţile au desfăşurat un puternic dispozitiv de securitate în jurul "Panteonului Apărătorilor Patriei", aşa cum este denumită necropola militară fondată în 2001 şi unde este onorată memoria celor care au murit în apărarea Rusiei şi a personalităţilor cu mari merite în stat, notează EFE.

La înmormântare, care a fost una privată, la cererea familiei, şi a avut loc la ora locală 10:00 (07:00 GMT), în Biserica Sf. Serghei, au participat aproximativ 50 de persoane, iar administraţia cimitirului - situat la circa 20 de kilometri de centrul capitalei ruse - a permis ulterior accesul celor peste o duzină de membri ai Grupului Wagner pentru ca aceştia să-şi ia rămas bun de la comandantul lor.

Utkin a luptat în Cecenia, Siria şi Ucraina şi a primit titlul de Erou al Rusiei.

Într-una dintre puţinele fotografii cunoscute cu el, Utkin apare cu capul ras şi mai multe tatuaje naziste.

Potrivit canalului Telegram al mass-media moscovite MSK1.RU, Utkin a fost înmormântat cu onoruri militare reduse, deoarece sicriul său a fost transportat într-o dubă şi nu pe un afet de tun şi nu au fost trase salve de artilerie.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite