Dmitri Rogozin, rănit într-un restaurant din Donețk în timp ce își sărbătorea ziua de naștere FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul vicepremier rus Dmitri Rogozin a fost rănit, miercuri, în regiunea Donețk în urma unor bombardamente ucrainene, scrie agenția de presă TASS.  Ținta ar fi fost şeful guvernului autoproclamatei Republici Populare Doneţk, rănit la rândul său.

Rogozin s-ar fi ales cu o rană de schije și urmează să fie operat  FOTO EPA
Rogozin s-ar fi ales cu o rană de schije și urmează să fie operat FOTO EPA

„La marginea orașului Donețk a fost bombardat un hotel care a găzduit în ultimele luni un grup de consilieri militari conduși de Dmitri Rogozin. (Acesta, n. red.) a fost rănit la spate. A fost internat. Viața lui nu este în pericol”, a declarat joi un consilier de-al lui Dmitri Rogozin.

Potrivit publicației Rustv, care citează canalul de Telegram Baza, atacul a avut loc la restaurantul Shesh-Besh, unde Rogozin și-a fi sărbătorit miercuri ziua de naștere.

Am fost rănit la spate. Voi trăi. O schijă (a trecut, n. red.) la un centimetru de coloana vertebrală”, a declarat Rogozin pentru postul de televiziune RT. Rogozin, care a împlinit 59 de ani, ar fi suferit leziuni la cap, fese și coapsa stângă.

A fost o lovitură ţintită. Specialiştii cred că s-a tras cu un sistem de artilerie autopropulsată Caesar 155 mm, fabricat de compania franceză Nexter”, a precizat consilierul lui Rogozin.

Dmitri Rogozin a evocat cinci atacuri țintite care ar fi fost posibile în urma divulgării informației despre locul desfășurării petrecerii, printre invitați aflându-se și Vitali Hoţenko, şeful guvernului autoproclamatei Republici Populare Doneţk, rănit si el în urma bombardamentelor.

Deputatul rus Aleksei Juravlev, prezenta la rândul său la eveniment, a susținut că ținta ar fi fost de fapt Vitali Hoțenko, deoarece atacurile au început la zece minute de la sosirea sa. 

Potrivit surselor citate, un boduguard al lui Rogozin a fost ucis, iar mai multe persoane rănite.

Dmitri Rogozin este un politician și funcționar de rang înalt care a ocupat diverse posturi sub regimul Putin, precum reprezentant special al președintelui Rusiei pentru regiunea Kaliningrad pe problema extinderii Uniunii Europene, președinte al Comisiei de Externe din Duma de Stat, vicepreședinte al Dumei de Stat, reprezentant permanent al Rusiei la NATO, viceprim-ministru și director general al Roscosmos. După demisia de la conducerea Roscosmos, în vară, Rogozin era văzut drept o candidatură la conducerea regiunilor ucrainene anexate de Rusia.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite