Dmitri Rogozin, văzut drept favorit pentru conducerea regiunilor ucrainene care urmează să fie anexate de Rusia

0
0

Cele patru regiuni ucrainene care urmează să fie anexate în curând de Moscova vor fi înglobate în subiectul federal Crimeea, care va fi condus de controversatul politician rus Dmitri Rogozin, relatează publicația „Vedomosti”.

Dmitri Rogozin FOTO Facebook
Dmitri Rogozin FOTO Facebook

Informația privind fuzionarea regiunilor ucrainene vizate în aceste zile de pseudo-referendumuri de anexare - și anume Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie - și numirea lui Rogozin la șefia viitorului subiect federal provine de la o sursă din Consiliul Federației apropiată de administrația instalată de Moscova în Peninsula Crimeea.

Decizia finală în privința lui Rogozin va fi luată în viitorul apropiat și, cel mai probabil, va fi pozitivă, scrie „Vedomosti”.

Necesitatea creării unui nou subiect federal este justificată de situația dificilă privind așa-numitele „referendumuri de aderare”, iar pentru administrarea sa Kremlinul se gândește la o persoană cu greutate politică.

O altă sursă apropiată Administrației Prezidențiale Ruse a catalogat noul rol al lui Rogozin drept „un mare front de muncă”.

Dmitri Rogozin, în vârstă de 58 de ani, își așteaptă noua misiune încă din 15 iulie, când a plecat de la conducerea Roscosmos. Întrebat în acea zi despre demisia lui Rogozin, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că acest act nu are legătură cu vreun reproș la adresa activității sale și că va fi numit într-o altă funcție „în timp util”.

Născut la Moscova și fiu al unui locotenent general sovietic, Rogozin a luptat în războiul moldo-rus, la începutul anilor '90, de partea separatiștilor transnistreni. Ales deputat în 1997, el s-a erijat într-un apărător al rușilor din fostele republici sovietice. Este unul dintre cofondatorii coaliției patriotice Rodina și fondator al partidului „Rusia Mare”, apărut în 2007.

Dmitri Rogozin a deținut mai multe posturi de rang înalt, fiind primul reprezentant special al președintelui Rusiei pentru regiunea Kaliningrad pe problema extinderii Uniunii Europene, președinte al Comisiei de Externe din Duma de Stat, vicepreședinte al Dumei de Stat, reprezentant permanent al Rusiei la NATO, viceprim-ministru și director general al Roscosmos.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite