Directorul faimosului Teatru Balşoi din Moscova şi-a anunţat demisia după ce a criticat războiul Rusiei împotriva Ucrainei

0
Publicat:

Directorul faimosului Teatru Balşoi din Moscova, Vladimir Urin, şi-a anunţat demisia după ce a criticat războiul Rusiei împotriva Ucrainei, informează DPA,conform Agerpres.

Interior, cu plublic, teatrul Balsoi, Moscova
Teatrul Balsoi. Foto: Eppa/EFE

"Astăzi vă spun la revedere, deoarece azi este ultima mea zi de lucru la Teatrul Balşoi", a declarat acesta personalului într-o înregistrare video care a început să circule joi pe reţelele de socializare.

O purtătoare de cuvânt a teatrului a confirmat vineri autenticitatea acesteia pentru DPA, adăugând că o declaraţie oficială va fi emisă în curând

Urin, în vârstă de 76 de ani, s-a numărat printre personalităţile culturale ruse care au cerut încetarea luptelor din Ucraina într-o scrisoare deschisă publicată anul trecut.

Numeroşi artişti de la Balşoi şi-au încheiat contractul cu teatrul - fie din proprie iniţiativă, fie cu forţa - din cauza războiului şi a sancţiunilor occidentale generate de acesta.

Mass-media de stat din Rusia, care au relatat despre plecarea sa, nu au oferit şi un motiv. Ele au speculat că Urin ar putea fi înlocuit de renumitul dirijor Valery Gergiev, un prieten apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

Gergiev, în vârstă de 70 de ani, şi-a pierdut postul de dirijor-şef al Orchestrei Filarmonicii din München la câteva zile după invazia Ucrainei, deoarece nu a reuşit să se pronunţe cu fermitate împotriva războiului.

În prezent el dirijează Orchestra Teatrului Mariinski din Sankt Petersburg.

Ca răspuns la zvonurile privind posibila sa numire, Gergiev a declarat că este deja foarte ocupat şi că nu caută mai mult de lucru.

Urin a preluat conducerea Teatrului Balşoi în 2013, iar contractul său expira în 2027.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite