Presa rusă a confirmat moartea comandantului navei de luptă de tip Raptor a Marinei Ruse, Maxim Panin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căpitanul rus Maxim Panin a fost ucis în războiul cu Ucraina în timpul „bătăliei pe mare Marea Neagră Foto: Twitter
Căpitanul rus Maxim Panin a fost ucis în războiul cu Ucraina în timpul „bătăliei pe mare Marea Neagră Foto: Twitter

Forţele Armate ale Ucrainei au distrus o navă de luptă de tip Raptor a Marinei Ruse în Marea Neagră, pe care se afla căpitanul acesteia, adjutantul superior Maxim Panin. Lichidarea comandantului a fost confirmată de presa rusă.

Panin a fost înmormântat în fortăreaţa Kronstadt pe 11 iunie, conform Dialog.UA

Potrivit presei locale, căpitanul rus a fost eliminat în războiul cu Ucraina în timpul „bătăliei pe Marea Neagră”.

Forţele Armate ale Ucrainei au raportat anterior despre distrugerea mai multor „răpitori” ruşi care au încercat să ocupe insula Zmeiny. Bărcile Marinei Ruse au fost spulberate de armata ucraineană cu ajutorul aeronavelor de luptă fără pilot - UAV Bayraktar TB2. 

Panin a fost anterior în serviciul Flotei Baltice a Federaţiei Ruse. Încă din primele zile ale războiului din Ucraina, a fost transferat în flota Mării Negre pentru a participa la invazia Ucrainei. 

„Fiind unul dintre cei mai buni comandanţi, a fost trimis în Flota Mării Negre pentru a îndeplini misiuni de luptă”, a informat presa rusă. 

”Probabil, ocapantul spera să avanseze şi să fie premiat, omorând ucraineni. În cele din urmă a primit premiul, dar a trebuit să plătească pentru el cu propria viaţă”, relatează presa ucraineană.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite