Diferențe tot mai mari între Rusia și SUA. Comparație între costul vieții în regiunile rusești și statele americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experții de la Școala Superioară de Economie din Rusia, au descoperit că diferențele teritoriale în ceea ce privește costul vieții în Rusia sunt mai mari decât în ​​Statele Unite.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Experții de la Școala Superioară de Economie au descoperit că diferențele teritoriale în ceea ce privește costul vieții în Rusia sunt mai mari decât în ​​Statele Unite, conform serviciului de presă al Școlii Superioare de Economie. Concluzia a fost făcută pe baza unei analize a datelor privind veniturile și costul vieții în municipalitățile ruse și statele americane.

Indicele costului vieții în Rusia variază de la 73 la 178% [față de medie]: în Rusia există zone în care prețurile sunt foarte mari (Anadyr, Petropavlovsk-Kamchatsky, Magadan) sau foarte scăzute (Nazran, Saransk, Belgorod). În SUA un indicator similar (dar calculat pe structura medie a cheltuielilor de consum ale gospodăriilor americane) variază de la 83 la 118%.<...> Studiul a folosit date privind costul vieții și veniturile populației, publicate de Rosstat, defalcat pe districtele municipale și districtele orașului, precum și calculele biroului de analiză economică a Departamentului de Comerț al SUA pe state, comitate și aglomerații urbane”, a menționat serviciul de presă.

Indicatorul relativ al costului vieții este calculat de Rosstat pe baza unui set fix de bunuri și servicii. Include alimente, alcool, haine, pantofi, articole de uz casnic și electrocasnice, mobilier, ustensile, gadget-uri, materiale de construcție, medicamente, mese la cafenea, călătorii de transport, chirie, educație și proceduri medicale și multe altele.

În ceea ce privește diferența de venituri între rezidenții așezărilor de diferite dimensiuni, aici cele două țări sunt mai asemănătoare. „Rusia și Statele Unite sunt foarte asemănătoare în ceea ce privește proporțiile distribuției spațiale a veniturilor între așezări de diferite dimensiuni. În cele mai multe cazuri, așezările mari se caracterizează prin venituri mai mari pe cap de locuitor ale rezidenților. Și viața mai scumpă în ele doar parțial egalizează puterea de cumpărare a populației care locuiește în diferite tipuri de așezări”, a explicat coautorul lucrării, șeful Laboratorului de cercetare și educație pentru măsurarea bunăstării din cadrul Facultății de Științe Economice a Școlii Superioare de Economie, profesorul Alexander Surinov.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite