De ce este important Rostov pe Don, aflat sub controlul trupelor Wagner

0
Publicat:

Prigojin a transmis sâmbătă dimineaţa că se află în cartierul general al armatei ruse din oraşul Rostov, un centru-cheie pentru asaltul Rusiei asupra Ucrainei.

image

Grupul de reflecție american Institute of War (ISW) consideră că Evgheni Prigojin urmărește să forțeze o schimbare de conducere în cadrul Ministerului Apărării de la Kremlin, dar sugerează că este "puțin probabil să reușească", deoarece Kremlinul pare să se opună acțiunii sale, scrie bbc.com.

Cu toate acestea, orice încercare a lui Wagner de a prelua controlul asupra Rostov pe Don ar putea avea un impact asupra războiului din Ucraina, deoarece Rostov găzduiește comandamentul districtului militar rusesc de sud, care a fost esențial pentru eforturile de război ale Rusiei.

Armata a 58-a de arme combinate a districtului militar de sud este "în prezent angajată în mod decisiv în operațiuni defensive împotriva contraofensivei ucrainene în sudul Ucrainei și centrul de comandă pentru grupul comun de forțe rusești din Ucraina în ansamblu", se arată în comunicat.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite