Cum prezintă presa de stat din Rusia invazia asupra Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
putin

Invazia din Ucraina este prezentată de cele mai multe canale TV ruseşti ca pe o măsură necesară de autoapărare, îndreptată exclusiv împotriva armatei ucrainene. Mass-media rusă este controlată, în marea ei majoritate, de stat, declară corespondentul BBC la Moscova Francis Scarr.

Ministerul Apărării din Rusia a emis un cominicat în care se spune că „arme de înaltă precizie” au fost folosite împotriva bazelor militare ucrainene, dar fără nicio ameninţare pentru civili, citează canalele ruse de ştiri. 

„Astăzi, Rusia a început o operaţiune militară specială menită să-i protejeze pe oamenii care în ultimii opt ani au fost supuşi abuzurilor şi genocidului de către regimul de la Kiev”, a început buletinul de ştiri de joi, canalul oficial Rossiya 1. 

Mai multe televiziuni de ştiri au prezentat reacţii ale cetăţenilor din regiunile din estul Ucrainei, aflate sub controlul rebelilor, care se arătau încântaţi de ceea ce se întâmpla.

„Este magnific. Nu există alte cuvinte pentru a descrie", a declarat un bărbat din Doneţk pentru Rossiya 24, în timp ce o femeie a spus „Sunt foarte fericită. Am aşteptat opt ​​ani pentru asta”. 

Autorităţile ruse au îndrumat cetăţenii să nu participe la protestele împotriva războiului.

„În legătură cu răspândirea apelurilor de participare la revolte şi mitinguri legate de situaţia tensionată a politicii externe”, Comitetul pentru Investigaţii al Rusiei a avertizat împotriva „consecinţelor juridice negative ale acestor acţiuni, care includ urmărirea penală şi până la răspunderea penală”.

„Trebuie amintit că deţinerea unui cazier penal are consecinţe negative şi lasă o amprentă asupra viitorului persoanei”, a adăugat Comitetul de Investigaţie.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite