Convoi care transportă echipament pentru forțele nucleare, filmat în Rusia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un videoclip publicat pe Twitter, duminică, 2 octombrie, se poate observa un convoi care transportă echipamente pentru forțele nucleare ale Rusiei, mișcare ce ar putea fi un „avertisment către Occident”, a afirmat un expert în informații militare, relatează The Sun.

Un convoi de echipamente a fost observat în Rusia.
Convoiul de echipamente observat în Rusia. Foto: Captură video Twitter/ Rybar_en

Clipul video a fost filmat într-o locație nedezvăluită din centrul Rusiei, în care se poate vedea un tren care transportă vehicule și echipamente, probabil care se îndreaptă spre prima linie a frontului din Ucraina. 

Conform analistului de apărare Konrad Muzyka, trenul are legătură cu unitatea care operează mai multe depozite centrale pentru arme nucleare. 

Acesta este de fapt o unitate care aparține Direcției Principale a 12-a a Ministerului Apărării Rusiei”, a afirmat analistul. 

Unitatea este responsabilă pentru munițiile nucleare, depozitarea, întreținerea, transportul și eliberarea acestora către unități”, a mai adăugat Muzyka. 

Specialistul a subliniat că videoclipul nu arată în niciun caz „pregătiri pentru o lansare nucleară”. Cu toate acestea, el a afirmat că videoclipul vine după ce Ucraina a atenționat că riscul ca Rusia să utilizeze o armă nucleară tactică este „foarte mare”. 

Ar putea fi o formă de a avertisment către Occident”, a declarat Muzyka, făcând aluzie la avertismentul lansat de liderul de la Kremlin cu privire la utilizarea armelor nucleare.

  Totodată, specialistul militar a sugerat că Rusia ar putea muta acest echipament înainte de exercițiile de antrenament pentru forțele sale strategice de rachete (RSVN), principala unitate de descurajare nucleară a țării. 

Forțele ruse RVSN se antrenează, de obicei, intens în timpul toamnei”, a explicat Muzuka, adăugând că Rusia ar putea muta și acest echipament în pregătirea exercițiului său strategic al forțelor nucleare numit Grom. 

„Rusia ar putea efectua exerciții de descurajare strategică în luna octombrie, astfel încât acest tren ar putea arăta o pregătire pentru acest exercițiu". 

Retragerea trupelor ruse din orașul-cheie Lîman, care a fost utilizat ca centru logistic și de transport pentru operațiunile Kremlinului din nordul regiunii Donețk, a fost o rușine pentru Moscova. 

Rusia a recunoscut că forțele sale au abandonat localitatea Lîman pentru a evita să fie încercuite de armata ucraineană. 

Însă, după o nouă înfrângere, Ramzan Kadîrov, liderul cecen, a afirmat că Moscova ar trebui să ia în considerare utilizarea unei arme nucleare în Ucraina. 

După părerea mea, ar trebui luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marțiale în zonele de frontieră și utilizarea de arme nucleare tactice”, a afirmat Kadîrov. 

Rusia are cel mai mare arsenal atomic din lume, inclusiv arme nucleare tactice cu randament scăzut, concepute pentru a fi desfășurate pe câmpul de luptă împotriva armatelor inamice. 

Alți aliați de top ai președintelui rus Vladimir Putin, inclusiv fostul președinte Dmitri Medvedev, au sugerat că Rusia ar putea fi nevoită să recurgă la arme nucleare. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite