Comandant rus, filmat în timp ce îi „inițiază” pe noii recruți în armată: „Torturează oameni” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un blogger a difuzat o înregistrare video în care un comandant de brigadă militară pare să-i supună pe subalternii săi unui ritual umilitor de inițiere în armata rusă, relatează Insider.

Noii recruți ar fi supuși unui ritual brutal de inițiere în armată FOTO Profimedia
Noii recruți ar fi supuși unui ritual brutal de inițiere în armată FOTO Profimedia

O nouă înregistrare video a început să fie distribuită pe rețelele de socializare ce pare să surprindă un comandant de brigadă din Rusia supunând soldați ruși dezbrăcați până la piele unor umilințe care i-au șocat până și pe soldații familiarizați cu tratamentul dur și crud din armata rusă.

Potrivit WarTranslated, un blogger care scrie despre războiul din Ucraina, o înregistrare video difuzată joi arată un ofițer din Divizia a 4-a de tancuri a Rusiei, cu cartierul în apropiere de Moscova, în timp ce constrânge un număr de soldați complet dezbrăcați să smulgă iarba. Alți soldați pot fi auziți în fundalul clipului, criticând hărțuirea - o experiență obișnuită pentru recruții ruși.

Videoclipul a fost distribuit de un blogger estonian stabilit la Londra, care transmite informații despre evoluția războiului din Ucraina. Inițial, a fost distribuit de publicația rusă Mobilization News, care a precizat că nu este clar când a fost filmat.

„Au chemat poliția militară și i-au dezbrăcat”, spune un soldat în înregistrare, conform unei traduceri realizate de WarTranslated. „Oamenii sunt furioși că el torturează oameni".

„Să-l ia naiba pe tipul ăsta", adaugă un alt soldat.

Clădirea în fața căreia sunt filmați soldații, precum și terenurile de antrenament corespund bazei Diviziei a 4-a de tancuri a Gărzii din Naro-Fominsk, în afara Moscovei. Această divizie a suferit pierderi grele în Ucraina.

Insider nu a putut confirma când a fost filmat videoclipul.

Ritualurile de inițiere în cadrul armatei ruse au o istorie veche și, uneori, fatală.

Cunoscut și sub numele de „dedovșcina”, de acest ritual au parte de regulă soldații de rang inferior și este motivul pentru care recrutarea a fost de multe ori anevoioasă, tinerii fără experiență militară temându-se că ar putea fi umiliți sau răniți de către camarazii lor.

Practica are tradiție veche, potrivit The Moscow Times, iar guvernul rus a adoptat o serie de reforme în 2008 cu scopul de a o eradica.

Vor avea parte de o revoltă dacă continuă așa. Toată lumea are o limită", observă unul din naratorii clipului difuzat joi, potrivit WarTranslated.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite