Cei patru suspecți ai atacului din Moscova au fost plasaţi în detenţie preventivă | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei patru suspecți pentru atentatului comis la sala de concerte Crocus din Moscova, soldat cu 137 de morţi, au fost plasaţi duminică în arest preventiv pentru două luni de un tribunal din capitala Rusiei, transmite luni AFP, scrie AGERPRES.

Suspect atacul de la Moscova FOTO: X (twitter) MoscowTimes
Suspect atacul de la Moscova FOTO: X (twitter) MoscowTimes

Cei patru bărbați sunt acuzați de terrorism și riscă închisoarea pe viață, a declarat tribunalul Basmanîi din Moscova într-un comunicat.

Arestarea lor preventivă, stabilită până pe 22 mai, poate fi prelungită până la judecarea lor, a cărei dată nu a fost încă stabilită.

În total, autorităţile au raportat arestarea a 11 persoane, dintre care patru atacatori, în legătură cu acest atentat.

Instanţa a transmis imagini în care trei dintre suspecţi sunt aduşi în sala de judecată încătuşaţi şi păziţi de poliţişti, apoi aşezaţi în cuşca de sticlă rezervată acuzaţilor. Al patrulea a sosit într-un scaun cu rotile, cu ochii închişi. Unul dintre suspecţi avea un bandaj alb la ureche, similar apariţiei sale în clipurile ale arestării presupuşilor atacatori, date publicităţii de către anchetatori, unde trei dintre ei apăreau cu sânge pe faţă.

Potrivit informaţiilor transmise de tribunal, doi dintre acuzaţi au pledat vinovaţi. Unul dintre ei, originar din Tadjikistan, „şi-a recunoscut pe deplin vinovăţia”.

Autorităţile au declarat anterior că suspecţii sunt "cetăţeni străini", fără a menţiona naţionalitatea lor.

Tadjikistanul este o fostă republică sovietică din Asia Centrală, cu populație majoritar musulmană.

Agenţia de presă rusă Ria Novosti a transmis că unul dintre suspecţi este un fost angajat al unui coafor din Ivanovo, un oraş aflat în nord-estul Moscovei. Un suspect are un copil de opt luni şi lucra într-o fabrică de parchet din Podolsk, în regiunea Moscova.

Atacul a fost revendicat de organizaţia jihadistă Stat Islamic, dar autorităţile ruse au prezentat o pistă ucraineană, adăugând că atacatorii încercau să ajungă în Ucraina, unde aveau contacte. Ucraina neagă cu hotărâre orice implicare în acest atentat, cel mai mortal din Rusia de la începutul anilor 2000.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite