Ce semnificaţie are banderola albă pro-Putin pe care militarii şi ruşii de rând o poartă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Mediafax.ro
Foto: Mediafax.ro

Pe reţelele de socializare au început să apară imagini cu ruşi care poartă la braţ o banderolă albă, care sugerează susţinerea pe care populaţia i-o acordă liderului rus Vladimir Putin, dar şi civililor ucraineni care au fost ucişi.

Iniţial, banderola albă purtată de ruşi a fost considerată un sprijin moral acordat militarilor ucraineni în războiul cu invadatorii. 

În schimb, purtarea banderolei albe de cetăţenii ruşi este considerată o strategie de a menţine ţara unită: „Să ne unim din ce în ce mai mult şi să ne arătăm solidari”, este mesajul comunicat populaţiei. 

Cei mai mulţi dintre cei care publică poze purtând banderola albă fac parte din asociaţii guvernamentale, precum Yunarmiya, care afirmă: „Această eşarfă este un semn de recunoaştere a armatei”. 

Banderola a fost utilizată în Cecenia şi Beslan 

Există şi o explicaţie pentru care populaţia ar trebuie să poarte această banderolă: „Este o modalitate simplă de a declara public sprijinul pentru copiii noştri şi de a ne exprima solidaritatea cu civilii ucraineni care au suferit din cauza forţelor armate ucrainene şi a batalioanelor naţionaliste”.  

Culoarea albă a fost utilizată de trupele ruse în trecut, atât în Cecenia, cât şi în timpul asediului din anul 2004 în Beslan, când elevii şi profesorii au fost prizonierii teroriştilor ceceni.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite