Ce pedeapsă a primit jurnalista care a protestat față de invadarea Ucrainei în direct la televiziunea rusă VIDEO

0
Publicat:

Marina Ovsiannikova, jurnalista care a condamnat invadarea Ucrainei în direct la televiziunea rusă, a fost condamnată în lipsă.

Un tribunal din Moscova a condamnat-o, în lipsă, pe Marina Ovsiannikova la opt ani și jumătate de închisoare pentru răspândirea de „informații false” despre armata rusă, relatează ziarul independent The Moscow Times și AFP, citată de France 24.

Totodată, instanța i-a interzis Marinei Ovsiannikova să administreze site-uri web și conturi pe rețelele sociale timp de patru ani, precizează postul de știri independent Sota.

Marina Ovsiannikova FOTO Profimedia
Marina Ovsiannikova FOTO Profimedia

Marina Ovsiannikova trăiește acum în Franța. Ea a devenit cunoscută după ce a apărut în direct la postul rus de televiziune Pervîi Kanal (Canalul 1) în timpul unui jurnal de știri din prime-time purtând o pancartă cu mesajul „Nu războiului. Opriți războiul! Nu credeți în propagandă. Aici sunteți mințiți”.

În august 2022, Ovsiannikova a fost plasată în arest la domiciliu, fiind acuzată că a răspândit „informații false” despre forțele armate rusești, după ce a afișat în apropierea Kremlinului o pancartă pe care scria: „Câți copii trebuie să mai moară (în Ucraina) înainte să vă opriți?”.

Ovsianikova consideră că acţiunea sa „a fost mai presus de toate o acţiune pacifistă: este în interesul Rusiei şi al lumii să pună capăt acestui război cât mai repede posibil".

Marina Ovsiannikova trăiește acum în Franța
Marina Ovsiannikova trăiește acum în Franța

„De asemenea, am vrut să arăt că şi ruşii sunt împotriva acestui război, ceea ce mulţi oameni din Occident nu înţeleg. Majoritatea oamenilor inteligenţi şi educaţi de aici se opun acestui război", a spus ea, scrie Agerpres.

Aceasta a spus că a protestat în direct fără să fi anunţat pe alte persoane că va face acet lucru.

„Majoritatea oamenilor care lucrează pentru televiziunea naţională înţeleg foarte bine ce se întâmplă. Ştiu prea bine că fac ceva greşit. Nu sunt propagandişti convinşi, de multe ori orice altceva decât propagandişti!", a adăugat ea.

În urma protestului la televiziunea de stat rusă, Ovsiannikova a fost arestată, interogată mai mult de 14 ore, eliberată şi amendată cu 30.000 de ruble (aproximativ 500 de dolari).

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite