Ce le recomandă Putin ruşilor să bea în loc de Coca-Cola: „E mai sănătos!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin îşi îndeamnă concetăţenii să bea ceai FOTO AFP
Vladimir Putin îşi îndeamnă concetăţenii să bea ceai FOTO AFP

Rămaşi fără Coca-Cola, ruşii sunt îndemnaţi de preşedintele Vladimir Putin să înlocuiască băutura carbogazoasă cu ceai de salcie de producţie autohtonă după ce compania americană s-a retras din ţară, relatează TASS.

El a luat în discuţie acest lucru la forumul „Idei puternice pentru un nou viitor” desfăşurat la Moscova, unde a promis că îi va da indicaţii ministrului Agriculturii Dmitri Patruşev cu privire la dezvoltarea producţiei de ceai de salcie, arată hotnews.ro.

Dmitri Patruşev este fiul lui Nikolai Patruşev, preşedintelui Consiliului de Securitate al Rusiei, considerat ideologul Kremlinului şi potenţialul succesor al lui Putin.

„Ceaiul de salcie este cu siguranţă mai sănătos decât nişte Coca-Cola, care e doar chimicale”, a dat asigurări Vladimir Putin. Kremlinul a anunţat ulterior că „propunerile relevante” au ajuns deja pe biroul preşedintelui.

Băutura americană, înlocuită cu imitaţii locale

La scurt timp după invadarea Ucrainei, Coca-Cola a anunţat  că se retrage de pe piaţa rusească, fiind una dintre primele mari companii occidentale care au luat o asemenea decizie.

Ulterior, băutura americană a fost înlocuită de imitaţii locale precum „Komi-Cola” sau „CoolCola”, la fel ca în cazul altor băuturi retrase din Rusia.

Vladimir Putin a abordat miercuri, 20 iulie, subiectul companiilor occidentale care au decis să plece din Rusia „cu tehnologii şi personal instruit”, vorbind de o dependenţă „umilitoare”.

„Nu ar exista bucurie, dar nenorocirea a ajutat. Dependenţa, această dependenţă umilitoare este şi o dependenţă foarte periculoasă, deoarece această dependenţă se extinde şi se mişcă treptat dintr-o zonă în alta, inclusiv în domenii foarte critice legate de tehnologiile militare”, a spus el, citat de hotnews.ro.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Putin susţine că vine o ordine mondială „armonioasă, mai justă şi sigură”

LIVE TEXT Război în Ucraina. CIA estimează pierderile ruseşti în Ucraina la 15.000 de morţi şi 45.000 de răniţi. Ruşii continuă să distrugă intenţionat recoltele

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri