Când și unde vor avea loc funeraliile lui Aleksei Navalnîi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funeraliile lui Aleksei Navalnîi şi ceremonia de adio vor avea loc pe 1 martie, la Moscova, a anunţat miercuri purtătoarea de cuvânt a defunctului lider al opoziției ruse, Kira Iarmîş.

FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Potrivit Kirei Iarmîș, slujba religioasă va avea loc la biserica Maica Domnului „Alină-mi necazurile” din cartierul Marino, începând cu ora 14.00, iar funeraliile la cimitirul Borisov, în sudul Moscovei.

Marți, echipa lui Navalnîi a denunţat obstacole în calea organizării funeraliilor omului politic pentru ca susţinătorii acestuia să-şi ia rămas bun de la el la Moscova, notează Reuters, potrivit Agerpres.

Astfel, Kira Iarmîş a declarat că la una dintre firmele de servicii funerare la care aliaţii lui Navalnîi au sunat li s-a spus că „antreprenorilor de pompe funebre le-a fost interzis să lucreze” cu ei.

Aliaţii lui Navalnîi au afirmat luni că opozantul a fost declarat mort în închisoare cu câteva zile înainte de a fi dat la schimb pentru ofițerul FSB Vadim Krasikov, aflat după gratii în Germania pentru uciderea unui fost comandant cecen. Kremlinul a susținut marţi că nu are informaţii despre acest posibil schimb.

Trupul lui Navalnîi (47 de ani) a fost predat mamei sale abia sâmbăta trecută, după nouă zile de aşteptare şi de rugăminţi pe lângă autorităţi, inclusiv un apel direct către Vladimir Putin.

În certificatul medical constatator de deces, semnat de mama lui Navalnîi, se afirmă că opozantul a murit pe 16 februarie din „cauze naturale” în colonia penitenciară „Lupul polar” din districtul autonom Iamalia-Neneţia.

Această versiune oficială este respinsă de atât de aliaţii opozantului, cât şi de văduva acestuia, Iulia Navalnaia, care pun decesul pe seama unui ordin dat de liderul de la Kremlin.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite