Apel la proteste pentru ultima zi a așa-ziselor alegeri prezidențiale din Rusia: „O acțiune în memoria lui Navalnîi”

0
Publicat:

Leonid Volkov, un aliat important al răposatului opozant al Kremlinului Aleksei Navalnîi, a făcut apel, marţi, la proteste de amploare în ultima zi a așa-ziselor alegeri prezidențiale din Federația Rusă.

Leonid Volkov FOTO EPA-EFE
Leonid Volkov FOTO EPA-EFE

Înainte de a fi declarat mort, la 16 februarie, însuși Navalnîi i-a chemat pe ruși la proteste pentru duminică, 17 martie, când Vladimir Putin intenționează să se legitimeze ca „președinte” pentru următorii șase ani. De cealaltă parte, Kremlinul a amenințat cu consecinţe împotriva celor care vor da curs apelului „provocator” la proteste.

Într-un filmuleț publicat pe YouTube, Leonid Volkov afirmă că apelul la proteste reprezintă „testamentul politic direct al lui Navalnîi”. „Acum nu mai este doar o acţiune politică menită să depăşească singurătatea politică şi izolarea. Acum este o adunare de doliu şi un memorial civic, o acţiune în memoria lui Navalnîi, care ne-a cerut să o ţinem”, spune el.

„Oamenii vor îndeplini astfel ultima dorinţă a lui Aleksei Navalnîi, aşa că este foarte important. Faceţi asta. Şi în timpul care a rămas înainte de alegeri, convingeţi cât de mulţi oameni posibil să facă asta”, insistă Volkov.

Așa-zisele alegeri prezidențiale din Rusia, programate pentru 15-17 martie, nu sunt organizate decât pentru a-l declara învingător pe Vladimir Putin, aflat la putere de aproape 25 de ani. Putin nu se confruntă cu niciun opozant, în condițiile în care brațul electoral al regimului său i-a eliminat din cursă pe doi posibili candidați cu platforme anti-război.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite