Bonnie şi Clyde, prezentaţi la un post de televiziune pro-Kremlin ca exemplu de cuplu de sovietici despărţit de război

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bonnie şi Clyde expuşi în spatele cântăreţei Zara FOTO liga.net
Bonnie şi Clyde expuşi în spatele cântăreţei Zara FOTO liga.net

Pervîi Kanal, un post de propagandă al Rusiei lui Putin, a publicat o fotografie arhicunoscută cu Bonnie şi Clyde, un cuplu de hoţi din timpul marii crize economice din SUA, în loc de o imagine cu un cuplu de sovietici din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Acest incident s-a produs în momentul în care cântăreaţa Zara interpreta piesa „Dacă nu ar fi fost război”. Piesa a făcut parte din programul unui concert dedicat aniversării a 77 de ani de la capitularea Germaniei naziste, o zi sărbătorită cu mare fast în Rusia.

Potrivit portalului Meduza, organizatorii acestui moment artistic şi-au propus să difuzeze imagini cu cupluri de sovietici despărţite de război, dar, printre aceste cupluri, i-au inclus pe Bonnie şi Clyde.

Un alt incident constatat luni, de 9 mai, în Rusia, a fost şi publicarea a zece articole critice la adresa lui Vladimir Putin pe un site de ştiri pro-guvernamental.

De asemenea, un atac cibernetic a vizat televizoarele smart, în care au apărut mesaje anti-război la căutarea unor posturi de propagandă ale Kremlinului.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite