Bloggerii militari ruși, înfuriați de noile reguli impuse de generalul Gherasimov: Ce ordine au primit invadatorii din Ucraina

0
Publicat:

Generalul Valeri Gherasimov, numit acum o săptămână la conducerea trupelor ruse angajate în războiul din Ucraina, a dat o serie de ordine care nu sunt pe placul propagandiștilor pro-Kremlin.

Generalul Valeri Gherasimov FOTO Arhivă
Generalul Valeri Gherasimov FOTO Arhivă

Potrivit unor conturi pe rețelele de socializare care susțin invazia rusă din Ucraina, generalul Gherasimov a interzis folosirea tehnologiei moderne, cum ar fi telefoanele inteligente și tabletele, făcând astfel imposibilă utilizarea dronelor pentru operațiuni de recunoaștere și atacuri de artilerie.

Totodată, un corespondent de război pro-Kremlin susține că mai multor unități li s-a transmis să nu mai arunce grenade din avioane fără pilot.

Alți propagandiști relatează că nu mai este permisă utilizarea vehiculelor personale sau donate. Mai mult, Ministerul rus al Apărării a cerut ca aceste vehicule să-i fie predate.

Unii soldați ruși folosesc vehicule personale sau donate pentru că cele ale armatei „stau pe butuci pentru că nu există ingineri care să le repare sau piese de schimb”, precizează un propagandist pro-Kremlin.

În același timp, militarilor ruși li s-a cerut să se tundă, să se radă constant și să poarte în mod regulamentar uniforma militară. Însă un blogger subliniază că acest ordin este greu de pus în aplicare în condiții de război, mai ales în prima linie.

Pe 11 ianuarie, Ministerul rus al Apărării a anunțat înlocuirea generalului Serghei Surovikin cu șeful Statului Major, Valeri Gherasimov, la conducerea invaziei din Ucraina. Astfel, Gherasimov este al patrulea comandant al forțelor invadatoare ruse în nici 11 luni de război.

Potrivit serviciilor secrete britanice, remanierile dese de la comandamentul rusesc în Ucraina indică existența unor probleme în campania militară a Kremlinului împotriva Ucrainei, relatează The Moscow Times.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri