Zi liberă în Transnistria cu ocazia vizitei Patriarhului rus Chiril

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Chiril va ţine un discurs în centrul Tiraspolului
Patriarhul Chiril va ţine un discurs în centrul Tiraspolului

Liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a decretat 9 septembrie zi liberă în Transnistria, în legătură cu desfăşurarea mai multor evenimente dedicate vizitei Patriarului Moscovei şi a Întregii Rusii Chiril.

Capul Bisericii Ortodoxe Ruse se va afla în stânga Nistrului pe 8 şi 9 septembrie. Potrivit aşa-numitelor autorităţi din regiunea separatistă, programul va culmina cu un discurs adresat de Patriarh către locuitorii Transnistriei în piaţa Suvorov din Tiraspol, pe 9 septembrie.

Patriarhul Chiril este aşteptat la Chişinău pe 7 septembrie. Preafericitul va participa la aniversarea a 200-a de la înfiinţaerea Eparhiei Chişinău, care va avea loc la Palatul Naţional, iar apoi va merge la Mănăstirea Căpriana, unde este înmormântat Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni. Potrivit secretarului Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş, Patriarhul va trece Nistrul a doua zi pentru a răspunde invitaţiei Eparhiei de Tiraspol şi Bender, care face parte din Mitropolia Chişinăului şi Întregii Moldove.

Aceasta este a doua vizită a Patriarhului Chiril în Republica Moldova. Analiştii politici spun că Moscova face presiuni politice asupra Chişinăului înainte de parafarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană prin intermediul Bisericii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite