Părintele Petru Buburuz: „Patriarhul Daniel nu vine la Chişinău pentru ca să nu-l obijduiască pe Patriarhul Kiril“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de moldoveni au participat la prima slujbă a Patriarhului Kiril, în capitala Republicii Moldova

Într-un interviu acordat postului radio Europa Liberă, preotul Mitropoliei Basarabiei Petru Buburuz a declarat că Patriarhul Daniel nu a vizitat Republica Moldova pentru a evita un conflict cu capul bisericii ruse.

Într-o discuţie despre vizita Patriarhului Kiril, părintele a declarat pentru Europa Liberă că şeful Bisericii Ortodoxe Române nu vine la Chişinău pentru a evita un conflict cu Patriarhul Kiril. „Chiar acuma am avut o discuţie cu Înaltul nostru (n.r. ÎPS Petru)  şi zice că guvernul l-a invitat pe Patriarhul Daniel să vină acuma, cu ocazia Zilei Limbii Române, să vină la Chişinău. Şi spune: aceasta nu, că ar însemna ceva politic“.

Şi Mitropolitul Vladimir are o explicaţie pentru lipsa Patriarhului Dianiel la Chişinău. Într-un interviu pentru Europa Liberă, Vladâca a declarat că ştie despre invitaţia primită de Patriarhul Daniel din partea Mitropoliei Basarabiei. „Dânsul a fost invitat, însă nu a acceptat această invitaţie, luând în consideraţie că sunt unele divergenţe între Mitropolia Moldovei şi Mitropolia Basarabiei“, a subliniat ÎPS Vladimir.

Între timp, Patriarhul Daniel a trimis un mesaj de felicitare pentru basarabeni cu ocazia Zilei Limbii Române. „Dorim ca această Zi de sărbătoare a Limbii Române să fie pentru noi toţi zi de recunoştinţă adusă lui Dumnezeu şi de bucurie pentru comuniunea în credinţă, cuget şi simţiri, exprimată în „dulcea şi frumoasa” noastră limbă românească“, ne-a felicitat Patriarhul Daniel prin intermediul Excelenţei Sale, Ambasadorului României la Chişinău, Marius Lazurca.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite