Zeci de mii de dolari au fost depistaţi de ofiţerii de la CNA în biroul unui şef al Cancelariei de Stat, care e şi partener de afaceri cu şeful Vămii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cabinetul de Miniştri. FOTO Tudor Iovu
Cabinetul de Miniştri. FOTO Tudor Iovu

În biroul lui Eduard Bănăriuc, secretar adjunct al Guvernului, au fost găsite sume mari de bani, anunţă Centrul Naţional Anticorupţie (CNA). Eduard Bănăruc a fost citat la  pentru a da explicaţii.

Centrul Naţional Anticorupţie anunţă că, astăzi, vor fi audiaţi mai mulţi agenţi economici, în dosarul Vicol. Anchetatorii vor lucra şi asupra probelor ridicate în urma percheziţiilor de ieri.

Astfel, în urma percheziţiei de ieri de la Guvern, în biroul de serviciu al secretarului general adjunct al Executivului au fost depistate şi ridicate 40.700 de dolari, 1.580 de euro şi 24.540 de lei. Bănăruc urmează să se prezinte luni la CNA pentru a oferi explicaţii privind provenienţa banilor.

A administrat una din afacerile premierului

De notat că Eduard Bănăruc este partener de afaceri cu Tudor Baliţchi, şeful Vămii, iar în anul 2009 a administrat una din afacerile principale ale premierului Vlad Filat, centrul de oficii IPTEH din centrul Chşinăului

Ieri, ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie şi procurorii au efectuat mai multe percheziţii, în urma cărora a fost reţinut şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Nicolae Vicol, şi un ofiţer al CNA. Aceştia sunt bănuiţi de comiterea mai multor acte de corupţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite