Şeful Fiscului, reţinut pentru 72 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Vicol a fost reţinut pentru 72 de ore
Nicolae Vicol a fost reţinut pentru 72 de ore

Nicolae Vicol, directorul Serviciului Fiscal Principal de Stat, a fost reţinut pentru 72 de ore, fiind bănuit de comiterea mai multor infracţiuni.

Solicitat de „Adevărul“, directorul Centrului Naţional Anticorupţie, Viorel Chetraru, a confirmat faptul că Nicolae Vicol este bănuit de acţiuni de corupţie, abuz în serviciu, depăşirea atribuţiilor de serviciu, trafic de influenţă. La fel, Vicol ar fi pus la cale interceptarea ilegală a convorbirilor telefonice cu ajutorul ofiţeri de la Centrul Naţional Anticorupţie. 

După ce în această dimineaţă ofiţerii CNA au descins la Serviciul Fiscal Principal de Stat pentru a efectua percheziţii, iar şefului instituţiei, Nicolae Vicol, i s-a adus la cunoştinţă că este bănuit de comiterea mai multor infracţiuni, reprezentanţii instituţiei au venit cu o reacţie.

Potrivit unui comunicat de presă, „percheziţiile au coincis cu controalele de la întreprinderea Metalferos unde au fost descoperite fraude-record în Republica Moldova“.

În 2011, în contextul scandalului legat de fabrica de panificaţie „Franzeluţa“, premierul Vlad Filat a declarat că „păpuşarul nu se linişteşte şi încearcă să-şi impună regulile“. Tot atunci, după luni de suspans, Vlad Filat a deschis cărţile: „Păpuşarul este Plahotniuc". „Nu voi tolera această situaţie. Voi face regulă la Franzeluţa, la Moldtelecom, la Metalferos şi în sectorul energetic", a promis atunci Filat.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite