Vocea Rusiei: Doar o minune poate salva Republica Moldova de alegeri anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine
Imagine

Analiştii de la postul de radio de la Moscova apreciază drept o ironie a sorţii faptul că s-a ajuns la o situaţie în care unii membri ai fostei alianţe de guvernare au votat pentru demisia guvernului din care făceau parte.

"În următoarele luni, liderii politici de la Chişinău vor încerca să redescopere arta dialogului, ceea ce va fi foarte dificil în condiţiile în care şantajul reciproc a devenit o cutumă a clasei politice din Republica Moldova“, constată Vocea Rusiei

În opinia analiştilor de la postul de radio cei care caută cauza reală a destrămării alianţei de guvernare de la Chişinău ştiu că "marea problemă a AIE constă în faptul că liderii acestei structuri au fost şcoliţi să folosească retorică rusofobă (când nu negociază un nou contract cu Gazprom) şi să elogieze Uniunea Europeană (când cer bani), dar nu au fost învăţaţi să nu se sfâşie reciproc în procesul împărţirii controlului asupra fluxurilor financiare. Această deficienţă de pregătire a dus la un rezultat firesc, adică la distrugerea alianţei de guvernare“.

"Dacă nu se întâmplă o minune, urmează alegeri anticipate. Niciuna dintre forţele politice de la Chişinău nu este pregătită pentru un nou scrutin electoral. Rezultatul este incert, dar cel mai probabil se va ajunge din nou în situaţia în care nici un partid nu va putea guverna de unul singur. Atunci, orice va fi posibil, inclusiv o alianţă formată din foştii membri ai AIE şi actualii comunişti“, constată postul de radio Vocea Rusiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite