Vladimir Putin ameninţă Turcia cu răzbunarea: „Nu vor scăpa cu sancţiuni. Ştim ce trebuie să facem”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Putin ameninţă Turcia cu răzbunarea FOTO: AP
Putin ameninţă Turcia cu răzbunarea FOTO: AP

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a acuzat autorităţile de la Ankara de faptul că se fac vinovate de moartea soldaţilor ruşi în Siria şi a ameninţat Turcia cu răzbunarea.

Vladimir Putin ţine în aceste momente un discurs în faţa Adunării Federale, care se întruneşte anual, după ce toţi cei prezenţi au ţinut un minut de reculegere pentru soldaţii ruşi care şi-au pierdut viaţa în Siria. Preşedintele rus a vorbit şi despre situaţia din Siria şi relaţiile cu Turcia. Potrivit presei ruse, Putin a acuzat Turcia de faptul că finanţează teroriştii. „Ne amintim foarte bine de faptul că anume cei care au luptat în Caucazul de Nord au primit suport şi protecţie din partea Turciei. O parte din cei care conduc astăzi Turcia poartă responsabilitate directă pentru faptul că soldaţii ruşi mor în Siria”, a declarat şeful statului rus.

În acelaşi timp, Vladimir Putin a menţionat că Rusia era gata să coopereze cu Turcia, „dar numai Allah ştie de ce au făcut ceea ce au făcut”. „Cineva crede că pentru faptul că a omorât cetăţeni de-ai noştri va scăpa cu nişte roşii sau sancţiuni privind alte produse. Noi ne vom aminti mereu ceea ce au făcut şi vor regreta de multe ori fapele lor. Noi ştim ce trebuie să facem în această situaţie”, a mai spus liderul de la Kremlin.

Potrivit lui Putin, este necesar ca să fie format un front unic antiterorist sub egida ONU. „Lecţiile din trecut au reapărut în faţa comunităţii mondiale. Nedorinţa de a lupta împotriva nazismului a dus în secolul trecut la un război mondial sângeros. Astăzi nu avem dreptul că permitem ca forţele obscure să îşi atingă scopul”, a subliniat preşedintele Federaţiei Ruse.  

Amintim că un avion rusesc a fost doborât de către militarii turci la graniţa dintre Siria şi Turcia. Autorităţile de la Ankara au anunţat că avionul rusesc pătrunse în spaţiul aerian al Turciei, iar piloţii au fost avertizaţi de mai multe ori. Puterea de la Moscova a acuzat atunci Turcia de complicitate cu teroriştii. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite