Vlad Filat și Dorin Chirtoacă, la Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Vezi GALERIA FOTO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Vlad Filat a donat sânge
Premierul Vlad Filat a donat sânge

Reprezentanții Executivului și primarul Dorin Chirtoacă au venit încă de la primele ore ale dimineții să doneze sânge la punctul special amenajat în grădina publică Ștefan cel Mare. În Chișinău sunt amenajate trei puncte de recoltare a sângelui.

Mai multe personalități au donat sânge astăzi, încă de la primele ore ale dimineții, în cortul special amenajat în grădina publică Ștefan cel Mare și Sfânt, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge. Primul care a trecut pragul punctului medical a fost ministrul Apărării Vitalie Marinuța. Apoi au urmat premierul Vlad Filat, primarul Dorin Chirtoacă și președintele Parlamentului Marian Lupu.

Premierul Vlad Filat a donat sânge în grădina publică Ștefan cel Mare Vlad Filat și Dorin Chirtoacă au donat sânge simultan Oamenii au luat cu asalt punctele destinate donării de sânge

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

„Cred că toţi cei care pot să ajute trebuie să facă acest lucru. Este un gest care sper să se transforme într-un ajutor real pentru cineva care va avea nevoie şi trebuie să facem acest lucru mai des", a precizat premierul.

Centrul Național de Transfuzie a Sângelui și Primăria Capitalei au amenajat mai multe puncte de colectare a sângelui. Acestea sunt localizate în scuarul grădinii publice Ştefan cel Mare şi Sfânt, complexul comercial MallDova de pe strada Arborilor 21 şi Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui de pe strada Academiei 11.

Donatorii pot veni în aceste puncte în cursul zilei de astăzi, între orele 10.00 și 15.00. Medicii recomandă ca după recoltarea sângelui, donatorii să-și ia o zi liberă.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite