Viorica Dumbrăveanu, după primul deces provocat de COVID-19: Această pierdere umană trebuie să ne solidarizeze la nivel de societate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dumbraveanu ministra Sanatatii

Ministra sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, Viorica Dumbrăveanu, a venit cu un mesaj de condoleanţe către familia pacientei decedate ca urmare a infectării cu noul tip de coronavirus.

„Această pierdere de viaţă umană trebuie să ne solidarizeze la nivel de societate, dar totodată ar trebui să determine şi mai mult sistemul medical, pentru a continua acordarea asistenţei medicale şi să lupte pentru fiecare viaţă – care este valoroasă pentru noi”, a declarat ministra, citată de IPN.

Într-un briefing de presă, susţinut miercuri dimineaţa, ministra a anunţat primul deces în rândul persoanelor confirmate cu COVID-19. Femeia s-a stins noaptea trecută, după şapte zile de tratament.

Femeia, în vârstă de 61 de ani, revenită din Padova, Italia, în data de 11 martie, a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”, cu infecţie respiratorie acută şi cu pneumonie bilaterală. Pe 15 martie, starea ei s-a agravat, pacienta fiind transferată la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga”. Pacienta suferea de boli cronice: hipertensiune de gradul doi şi diabet zaharat de tip doi.

Potrivit datelor MSMPS, până pe 16 martie, în Republica Moldova au fost înregistrate 30 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Alte 11,2 mii de persoane se află sub monitorizare la domiciliu de către medicul de familie.

https://www.ipn.md/ro/aceasta-pierdere-umana-trebuie-sa-ne-solidarizeze-la-nivel-7967_1072269.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite