VIDEO Valeriu Munteanu, ales în funcţia de preşedinte al Partidului Uniunea Salvaţi Basarabia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Munteanu privesc.eu

Fostul liberal Valeriu Munteanu a fost ales duminică, 21 iulie, în funcţia de preşedinte al Partidului Uniunea Salvaţi Basarabia, la Congresul extraordinar al Partidului Mişcarea Acţiunea Europeană, formaţiune ce şi-a schimbat denumirea în cadrul evenimentului respectiv.

Noul partid s-a declarat ca fiind unul unionist şi în opoziţie faţă de actuala guvernare ACUM-PSRM.

Valeriu Munteanu a criticat coaliţia de guvernare, subliniind că mai este numită şi „alianţa Kozak”.

„Alianţă care în fond are aceeaşi ideologie ca şi celelalte regimuri politice de dinaintea sa, adică statalist-moldovenistă”, a declarat Valeriu Munteanu.

Munteanu a afirmat că guvernarea nu are nicio soluţie de mărire a salariilor şi pensiilor din ţară, pentru că „Republica Moldova este un proiect epuizat”.

„Dodon ne-ar răspunde că totul se rezolvă dacă ne-am întoarce în braţele Rusiei, deşi Rusia până acum nu ne-a ajutat cu nimic, doar ne-a jefuit ca orice putere colonială care exploatează o colonie. Cei de la ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, ar răspunde că ne vor integra în Europa şi atunci se vor rezolva toate de la sine. Iluzia proeuropenilor este la fel de mare ca minciuna lui Dodon. Este imoral să fie minţiţi milioane de oameni cu integrarea europeană. Republica Moldova nu are trecut în tratatul său de asociere cu UE posibilitatea aderării la UE”, a spus Munteanu.

Valeriu Munteanu a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Partidului Liberal, în perioada 2010-2018, condus atunci de Mihai Ghimpu. Între 2009-2015 a fost deputat în Parlamentului Republicii Moldova din partea PL. Din iunie 2015 până în mai 2017 a exercitat funcţia de ministru al Mediului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite