VIDEO Ruşii au început nimicirea în masă a produselor aduse din Occident. Putin a dat ordinul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruşii au nimicit 10 tone de caşcaval despre care spun că este din Lituania FOTO: Adevărul
Ruşii au nimicit 10 tone de caşcaval despre care spun că este din Lituania FOTO: Adevărul

În mai multe regiuni din Rusia a fost iniţiată distrugerea tuturor produselor care au intrat în ţară provenite din statele care cad sub incidenţa sancţiunilor instituite de puterea de la Moscova.

Potrivit postului TV „Russian Today”, în Belgorod deja a început să fie distrus un lot de 10 tone de caşcavaluri aduse ilegal în Rusia. De asemenea, urmează să fie nimicite mai multe tiruri cu roşii, piersici şi nectare în Smolensk. Potrivit reprezentanţilor Rosselhoznadzor, produsele sunt călcate cu autospeciale cu compresor, iar apoi sunt aruncate în gropile săpate din timp.

Şi în Orenburg au fost distruse mai multe tone de caşcaval. „Caşcavalul are denumire rusească, dar este marcat în Lituania. Producţia a ajuns din Kazahstan, iar şoferul era un german”, a declarat reprezentantul Rosselhoznadzor, Iulia Melano.

Totuşi, potrivit interfax.ru, deşi le consideră de proastă calitate, autorităţile ruse au luat în discuţie şi transmiterea acestor produse orfelinatelor sau căminelor de bătrâni, însă Rosselhoznadzor susţine că nu există nici un mecanism în acest sens, iar cantităţile nu vor fi chiar atât de mari. Ei estimează că va fi vorba de câteva sute de tone de produse provenite din ţările care cad sub incidenţa sancţiunilor ruseşti.

Decretul privind iniţierea unei astfel de acţiuni a fost semnat de către preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pe 29 iulie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite