VIDEO Moldovenii din Padova s-au prins într-o horă la Sărbătoarea Popoarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moldovenii din Padova, Italia, au participat la tradiţionala Sărbătoare a Popoarelor organizată de primăria localităţii. Festivitatea a avut loc în cea mai mare piaţă din Europa, Prato della Valle. Asociaţia „Baştina“  a participat  pentru  al 12-lea an la această manifestare culturală şi a pregătit un concert de muzică populară.

Diaspora din Padova a pregătit un stand gastronomic cu bucate naţionale şi altul cu imagini din Republica Moldova, lucrări ale meşterilor populari şi cărţi pentru copii, literatură religiosă şi icoane. Ca şi în anii precedenţi, prezentarea Republicii Moldova a fost impresionantă,  în special prin horele şi sârbele dansate de membrii diasporei.

„Acest festival este o întâlnire a oamenilor de diferite culturi şi origini, fiind o ocazie importantă pentru o cunoaştere reciprocă. Sărbătoarea demonstrează că se poate de trăit în armonie, prietenie şi solidaritate, depăşind astfel orice barieră etnică, culturală sau ideologică“, a transmis tuturor comunităţilor prezente la sărbătoare preşedintele asociaţiei  „Baştina“, Alexandru Marcinschi.

Video de la sărbătoarea din Padova: 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite