VIDEO În Donbas mor tot mai mulţi militari ruşi, anunţă Ministerul Apărării de la Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe parcursul primelor 9 luni ale anului 2015, în Donbas au fost ucişi 627 de militari ruşi. Totodată, în regiune se menţine tendinţa de creştere a numărului de decese în rândul cetăţenilor ruşi, a declarat Vadim Skibiţki, reprezentantul Serviciului de spionaj militar din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării (GUR).

„La dispoziţia Serviciului de spionaj militar, după lucrările efectuate, există documente care confirmă, de fapt, moartea sau rănirea trupelor ruseşti pe teritoriul Ucrainei. Noi am efectuat o astfel de analiză şi am stabilit date statistice privind numărul celor ucişi şi răniţi în perioada ianuarie-septembrie 2015. Potrivit datelor GUR, pe teritoriul Ucrainei, în primele nouă luni ale anului, în cadrul corpurilor de armata 1 şi 2 ale forţelor armate ale Rusiei, au fost ucişi 627 de soldaţi şi ofiţeri, iar alţi 2.155 de militari au fost răniţi”, a declarat Skibiţki, citat de agenţia Unian.

Potrivit acestuia, informaţiile se referă la ruşii care au murit în timpul luptelor care au loc pe teritoriul Ucrainei. Tot el a oferit date privind numărul deceselor înregistrate de la începutul acestui an, informează aceiaşi sursă.

„Astăzi, există o tendinţă de creştere a numărului de decese în rândul cetăţenilor ruşi din regiunea Donbas. Potrivit informaţiilor disponibile, doar de la începutul anului 2016 au murit 42 de cetăţeni ruşi aflaţi în regiune", a mai spus Vadim Skibiţki.

Unian aminteşte că de la începutul conflictului armat din estul Ucrainei şi pâna la sfârşitul anului trecut, au fost ucişi peste 9.000 de oameni, date incluse în ultimul raport al Misiunii de monitorizare a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind drepturile omului în Ucraina.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite