Kievul denunţă o intensificare a violenţelor în estul Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Separatişti la Donbas
Separatişti la Donbas

Guvernul ucrainean îi acuză pe rebelii proruşi din estul ţării că au încălcat armistiţiul fragil şi au atacat forţe guvernamentale cu armament de calibru mare, relatează AP în pagina electronică.

Biroul de presă al operaţiunilor guvernamentale ucrainene a anunţat vineri că rebelii au atacat forţele naţionale în 81 de rânduri în ultimele 24 de ore.

Insurgenţii au folosit lansatoare de grenade şi piese de artilerie de calibru mare, care ar fi trebuit să fie retrase de pe câmpul de luptă de mult timp, potrivit unor acorduri, denunţă Kievul în acest comunicat.

Observatori internaţionali din cadrul Misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au denunţat, de asemenea, săptămâna aceasta, o „intensificare importantă“ a violenţelor în estul Ucrainei.

Un conflict militar între forţe guvernamentale şi rebeli separatişti proruşi, în regiunea industrială Donbas, s-a soldat cu peste 9.000 de morţi, începând din aprilie 2014 şi până în prezent.

Confruntările armate s-au redus anul trecut, în urma unei serii de armistiţii, însă par că s-au intensificat săptămâna aceasta.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite