VIDEO Constantin Codreanu s-a lansat în cursa electorală pentru Chişinău: Îmi propun atragerea investiţiilor în sumă de 5 miliarde de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Partidul Unităţii Naţionale şi-a lansat miercuri, 11 aprilie, candidatul pentru funcţia de primar de Chişinău. Este vorba de deputatul PMP din Parlamentul de la Bucureşti, Constantin Codreanu.

În cadrul unui eveniment organizat în centrul Capitalei, la care au participat mai mulţi oficiali români, precum Traian Băsescu sau primarul de Iaşi, Mihai Chirică, Constantin Codreanu şi-a prezentat programul său electoral intitulat „Unire, dezvoltare, modernizare”.

„Sunt convins că de aceste lucruri are nevoie Chişinăul”, a subliniat candidatul PUN.

Printre priorităţile pe care şi le-a stabilit Codreanu în vederea dezvoltării Capitalei sunt şi atragerea investiţiilor în sumă de 5 miliarde de euro „din România şi prin România”.

Potrivit lui, dacă va câştiga la alegerile municipale, toţi pensionarii vor avea parte de sprijin financiar, iar copiii de la 0 la 18 ani care au cetăţenia română vor primi alocaţii.

De asemenea, acesta promite înfiinţarea a 20 de cantine sociale şi transport public gratuit după modelul celui din Tallinn (Estonia). 

Constantin Codreanu a anunţat şi despre înfiinţarea „consiliului civic de experţi al primarului”.

„Nu pretind că sunt în stare să cunosc toate problemele pe care le are Chişinăul. Tocmai de aceea fac acest apel public şi sper că alături de noi să vină experţii care au soluţii pentru Chişinău”, a explicat candidatul PUN. 

O altă promisiune este crearea a 50 de mii de locuri de muncă, izolarea termică a tuturor blocurilor de locuit, dar şi construcţia şoselei de centură din jurul Chişinăului.

Amintim că alegerile anticipate din Chişinău vor avea loc pe 20 mai. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite