VIDEO Constantin Codreanu: Regimul Plahotniuc - Dodon reprezintă un pericol la adresa securităţii României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul român Constantin Codreanu a declarat că a interpelat Ministerul de Externe al România ca instituţia să clarifice situaţia şi să ofere explicaţii pe cazul expulzării din Moldova a activistului George Simion. În opinia parlamentarului, „regimul Plahotniuc - Dodon” va putea recidiva împotriva oricărui cetăţean român care va pleda pentru unirea celor două maluri ale Prutului.

„Am ajuns în situaţia în care regimul antidemocratic Plahotniuc- Dodon reprezintă el însuşi o problemă de securitate pentru România şi pentru români”, a afirmat Constantin Codreanu într-o luare de cuvânt în plenul Parlamentului României.

Deputatul consideră că expulzarea lui George Simion este un abuz „de natură să limiteze drepturile cetăţenilor românila libera circulaţie şi la exprimarea opiniilor”.

„Aceste abuzuri pot conduce la deteriorarea relaţiilor speciale şi privilegiate dintre cele două state româneşti ale noastre. Ele urmăresc descurajarea şi suprimarea mişcării unioniste din R. Moldova, susţinută tot mai mult de cetăţenii de peste Prut. Liderul Platformei Unioniste „Acţiunea - 2012” nu a întreprins niciodată acţiuni care să reprezinte pericol pentru securitatea naţională şi ordinea publică din Republica Moldova”, a subliniat Codreanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite