Valentina Naforniţă ar putea fi numită Artistă a Poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentina Naforniţă
Valentina Naforniţă

Primarul Dorin Chirtoacă a cerut colegilor săi din Primărie să înainteze un demers către Preşedinţie pentru decernarea titlului de Artist al Poporului - sopranei Valentina Naforniţa şi de Cetăţean de onoare al Chişinăului - intrepretei Sofia Rotaru.

Dorin Chirtoacă a spus că o cunoaşte personal pe Valentina Naforniţa şi că succesul pe care îl are trebuie apreciat. „Cu toţii am fost martori la evoluţia extraordinară a Valentinei Naforniţă la Viena. Nu ştiu dacă are vreun titlu, dar cred că merită. Dacă nu primul, atunci cel puţin următorul, dar îl merită şi pe cel de Artist al Poporului“, a spus primarul, potrivit Info-Prim Neo.

Dorin Chirtoacă a vorbit şi despre Sofia Rotaru, spunând că merită să primească titlul de Cetăţean de Onoare al Chişinăului, mai ales că a interpretat Imnul Chişinăului. „Am văzut că atât autorul versurilor, Gheorghe Vodă, cât şi cel al muzicii, Eugen Doga, sunt cetăţeni de onoare. Ar trebui ca şi interpreta Sofia Rotaru să fie. Nu înţeleg de ce nu este“, a mai adăugat primarul.

Soprana de origine moldoveană, Valentina Naforniţă, a evoluat în deschiderea Balului Operei din Viena. În 2011 a câştigat concursul BBC Cardiff Singer of the World, organizat în Marea Britanie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite