Usatîi: Platon mi-a spus că deţine probe despre implicarea lui Plahotniuc în furtul miliardului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat că regretă faptul că omul de afaceri Veaceslav Platon a fost reţinut, deoarece Platon ar fi avut informaţii împotriva prim-vicepreşedintelui PD, Vlad Plahotniuc, pe care nu a reuşit să le facă publice.

„L-am contactat ieri telefonic pe Platon. I-am spus că dacă are materiale video sau audio care ar demonstra implicarea lui Plahotniuc în furtul miliardului, să mi le dea şi eu le public”, afirmă liderul PN.

Usatîi susţine că Platon i-a spus că mulţi ani a fost partener de afaceri cu Vlad Plahotniuc. De asemenea, i-ar fi zis că deţine probe de amploare care demonstrează implicarea lui Plahotniuc în furtul miliardului, dar şi în multe alte scheme.

„Prin faptul că Platon a declarat că are informaţii care îl incriminează pe Plahotniuc, el şi-a scris sentinţa”, a conchis primarul de Bălţi.

Amintim că pe numele omului de afaceri Veaceslav Platon a fost emis luni, 25 iulie un mandat de arest şi dat în căutare naţională şi internaţională pentru delapidarea de fonduri de la BEM, dar şi pentru implicarea în spălări de bani. Platon a fost reţinut de procurorii ucraineni la Kiev, luni, 25 iulie. El pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite