UPDATE O nouă vânătoare „infracţională” în Republica Moldova cu participanţi „de vază”. Un tânăr a fost rănit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 22 de ani a fost rănit în timpul unei vânători care a avut loc în preajma localităţii Stoicani din raionul Soroca. Potrivit ministrului Mediului în exerciţiu, Valeriu Munteanu, incidentul ar fi asemănător cu cel din Pădurea Domnească din decembrie 2012.

UPDATE 12:05 Procuratura raionului Soroca a dispus pornirea urmăririi penale privind infracţiunea de vătămare gravă a integrităţii corporale, cauzată din imprudenţă.

Toate armele vânătorilor au fost ridicate de oamenii legii.

Vânătoarea de la Soroca, în atenţia procurorilor

UPDATE 11:20 Tânărul rănit la vânătoare s-a ales cu leziuni în zona ochiului stâng şi a piciorului drept. Bărbatul a fost operat de urgenţă la Chişinău de către medicul oftalmolog Ion Jeru. „Tânărul a suferit un traumatism sever. Glontele care a nimerit în oasele craniului din zona ochiului a infectat zona. A fost o operaţie dificilă. Sunt rezervat, avem şanse puţine ca tânărul să se recupereze total şi să-şi restabilească vederea la ochiul stâng”, a declarat pentru Today.md medicul.

UPDATE 11:10 Munteanu publică o scrisoare a şefului Inspectoratului Ecologic din Soroca care informează superiorii că vânătoarea a avut loc pe 22 noiembrie, pe terenurile primăriei Stoicani, satul Soloneţ. Potrivit informaţiilor, vânătoarea a fost autorizată la fazani. La vânătoare ar fi participat şapte persoane, printre care Vitalie Cornei, brigadierul grupei de vânători, Ghenadie Taran, Andrei Zabrian, Eduard Ranga, Valentin Lisnic, Victor Manin şi Mihail Caziar.

Cine a participat la vânătoarea „infracţională” de la Soroca. „Nu au fost unicii protagonişti”

UPDATE 10:50 Inspectoratul de poliţie din Soroca a confirmat incidentul de la vânătoare. Potrivit oamenilor legii, la vânătoarea de la Soroca au participat şapte persoane care vânau fazani, iar unul dintre participanţi ar fi fost rănit din neatenţie, prin împuşcare, cu o armă cu ţeavă lisă. „Victima a fost transportată la spitalul raional Soroca, iar ulterior a fost internată la Spitalul Republican din Chişinău, Secţia oftalmologie. Vânătoarea a fost legală şi toţi participanţii deţin permis de port-armă. La moment se stabilesc circumstanţele incidentului. Dacă expertiza medico-legală va stabili că victima are leziuni corporale medii sau grave, va fi pornită o cauză penală pentru vătămare gravă a integrităţii corporale, cauzată din imprudenţă”, a declarat Ludmila Sochircă, ofiţer de presă al Inspectoratului raional Soroca, pentru portalul Anticorupţie.

UPDATE 10:45 Tânărul despre care a anunţat Valeriu Munteanu nu este originar din satul Stoicani. Primarul localităţii, Serghei Bric, a declarat pentru Adevărul Moldova că nu cunoaşte o persoană pe nume Cozari, precizând că nu locuieşte în localitatea pe care o conduce.

-----

„Pesemne că învăţămintele accidentului de la vânătoarea din Pădurea Domnească nu au fost trase. Astăzi (Duminică, 22 noiembrie - n.r.), în preajma localităţii Stoicani, Soroca, a avut loc o nouă vânătoare „infracţională”, unde un tânăr de 22 de ani, Cozari Mihai (numele corect este Mihail Caziar - n.r.), a fost rănit, prin împuşcare, în zona ochilor, iar coincidenţele cu evenimentul fatal din decembrie 2012, nu se opresc aici; protagoniştii vânătorii au fost reprezentanţi „de vază” ai protipendadei moldoveneşti, iar fapta, s-a încercat a fi ascunsă...”, a anunţat Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul nu oferă mai multe informaţii.

Vom reveni cu alte detalii la acest subiect.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite