Uniunea Europeană va urmări modul de aplicare a măsurilor anticorupţie de către autorităţile de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petras
Auštrevičius este în vizită în Republica Moldova
Petras Auštrevičius este în vizită în Republica Moldova

Uniunea Europeană va urmări îndeaproape măsurile anticorupţie aplicate, avansarea reformelor în sistemul juridic şi cel financiar-bancar din Moldova, i-a spus raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Petras Auštrevičius, lui Nicolae Timofti, în cadrul unei întrevederi, transmite IPN.

„Aşteptăm vizita misiunii Fondului Monetar Internaţional în Republica Moldova pentru ca să generăm, ulterior, acţiuni din partea instituţiilor europene”, a declarat Petras Auštrevičius. Europarlamentarul lituanian a comunicat că Uniunea Europeană va continua să sprijine Republica Moldova, cu condiţia ca rezultatele implementării agendei pro-europene să fie vizibile în perioada următoare.

Interacţionând cu jurnaliştii, după întrevederea cu şeful statului, oficialul european a accentuat că Agenda de asociere cu UE este un plan excelent privind reformarea domeniilor problematice din Republica Moldova.

Nicolae Timofti a menţionat că trebuie dezrădăcinate relele practici folosite în Republica Moldova, şi că Uniunea Europeană poate ajuta ţara în acest sens. Şeful statului a mai declarat că Republica Moldova trebuie să urmeze exemplul României în aplicarea programului de asociere şi integrare europeană. „Voi discuta la Bucureşti, cu ocazia vizitei oficiale pe care urmează să o întreprind, posibilităţile de a fortifica colaborarea noastră pe domenii care vor impulsiona avansarea Republicii Moldova pe calea integrării europene”, a spus Nicolae Timofti.

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova se află într-o vizită de trei zile la Chişinău. Acesta a avut mai multe întrevederi cu oficiali şi politicieni moldoveni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite