Partidul Democrat din Moldova a încercat să înlăture un eurodeputat din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andi Cristea, şeful Delegaţiei 
Parlamentare a Comitetului de Asociere UE - Republica 
Moldova. FOTO: Arhiva Adevărul
Andi Cristea, şeful Delegaţiei Parlamentare a Comitetului de Asociere UE - Republica Moldova. FOTO: Arhiva Adevărul

Partidul Democrat din Moldova a încercat să-l înlăture din funcţie pe un deputat al Parlamentului European. Este vorba de şeful Delegaţiei Parlamentare a Comitetului de Asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova şi membru al Comisiei pentru Afaceri Externe în Delegaţia la Adunarea Parlamentară Euronest, Andi Cristea.

Ieri, eurodeputatul Andi Cristea a avut împreună cu europarlamentarii Elmar Brok (Partidul Popular European) şi Petras Austrevicius (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa), care este raportorul Parlamentului European pentru Moldova, o videoconferinţă cu liderii partidelor declarate pro-europene din Parlamentul de la Chişinău. În timpul acesteia, europarlamentarul român, având mandat din partea grupului său politic, din care face parte şi Partidul Democrat din Moldova, le-a spus anumite lucruri ferme celor din PDM care au impact politic intern şi european.

Drept rezultat, democraţii moldoveni au sunat după întâlnire la Partidul Social Democrat de la Bucureşti din care face parte Cristea şi au încercat să-l schimbe din funcţia de preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru Republica Moldova.

„E incredibil şi faptul că s-au gândit la aşa ceva, nu numai că au acţionat. Aceasta înseamnă că nu înţeleg mai nimic din jocul european. Din păcate, asemenea apucături fac ca Moldova să întârzie în drumul spre UE, prin acţiuni care pur şi simplu nu se fac, nici intern şi nici extern. Ruşinos!”, a scris europarlamentarul Andi Cristea pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Facebook.

Andi Cristea este membru al Parlamentului European, activând în Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor (ALDE). Acesta este preşedinte al Delegaţiei la Comisia parlamentară de Asociere UE - Republica Moldova, membru în Comisia pentru Afaceri Externe în Delegaţia la Adunarea Parlamentară Euronest şi membru al Conferinţei preşedinţilor de delegaţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite