Unii funcţionari recunosc că au fost la vânătoarea de la Pădurea Domnească, alţii spun că numele lor a fost introdus intenţionat în lista neconfirmată a participanţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La vânătoarea de la Pădurea Domnească a decedat omul de afaceri Sorin Paciu FOTO Adevărul
La vânătoarea de la Pădurea Domnească a decedat omul de afaceri Sorin Paciu FOTO Adevărul

Mai multe persoane, numele cărora au apărut în lista neconfirmată a participanţilor de la vănâtoare, au recunoscut că s-au aflat în ziua de 23 decembrie în Pădurea Domnească, iar unul din martori a confirmat că i-a văzut acolo. Procurorul de Făleşti, Ghenadie Guriţanu şi judecătorul Constantin Damaschin afirmă că în acea zi au fost la muncă şi cu familia.

Procurorul de Făleşti Ghenadie Guriţanu susţine că în ziua de 23 decembrie nu a participat la vânătoarea de la Pădurea Domnească, unde a fost împuşcat omul de afaceri Sorin Paciu. El spune că are dovezi, iar în cazul în care va fi nevoie acest lucru se va demonstra. „Am fost în acea zi în sânul familiei. Este o provocare. Nu ştiu din partea cui. Întrebaţi-i pe cei care au făcut lista“, a spus Guriţanu.

„Este o aberaţie“, s-a arătat revoltat şi judecătorul Constantin Damaschin. „În acea zi am fost la serviciu. Nu posed armă de vânătoare, nu am participat niciodată la o partidă de vânătoare şi nici nu ştiu unde este Pădurea Domnească“, a răspuns judecătorul.

În acelaşi timp, directorul Moldsilva, Ion Lupu, confirmă că la Pădurea Domnească pe data de 23 decembrie l-a văzut pe consilierul  Iurie Năstas, pe şeful rezervaţiei Pădurea Domnească Denis Eremciuc, pe Valeriu Guzun, vânător din Făleşti, pe Valeriu Svistun, inginerul rezervaţiei, dar şi pe Boris Buga, de la filiala locală Tirex Petrol. „Vă spun cu toată responsabilitatea, pe propria mea răspundere că acolo(n.n. - la vânătoare) n-au fost judecători şi procurori“, a încercat să fie convingător Lupu.

Site-ul enews.md a publicat o listă de 18 persoane care ar fi participat la vânătoarea din 23 decembrie din Rezervaţia Pădurea Domnească, unde a fost împuşcat din greşeală omul de afaceri Sorin Paciu, care a murit după două zile la spital. Portalul precizează că informaţia a fost oferită de „surse demne de încredere” şi că „e în proces de verificare”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite