Un poliţist a fost condamnat la închisoare fiind învinuit de maltratarea câtorva persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist din localitatea Cârnăţeni, raionul Căuşeni, învinuit de maltratarea a trei persoane, a fost condamnat la 3 ani de detenţie, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în poliţie timp de 5 ani, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii, în octombrie 2008, deţinând funcţia de ofiţer de sector al satului Cârnăţeni, poliţistul l-a bătut pe un bărbat bănuit de trafic de droguri. Două zile mai devreme, poliţistul a stopat o motocicletă în aceeaşi localitate şi a lovit şoferul cu pumnii şi picioarele, pe motiv că ultimul nu s-ar fi oprit la indicaţia sa. Ulterior, în februarie 2011, aflându-se într-un bar din satul Cârnăţeni, poliţistul i-a spus unui minor să plece acasă. Minorul a refuzat, iar pentru aceasta poliţistul l-a lovit de câteva ori. În urma leziunilor cauzate, minorul s-a ales cu fractura maxilarului şi comoţie cerebrală.

În anul 2013, poliţistul a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 3 ani. Procurorii au contestat sentinţa, considerând-o prea blândă, iar recent Curtea de Apel Chişinău l-a condamnat la 3 ani de detenţie cu executare. Decizia este cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite