Un medic, acuzat că a violat mai multe paciente de la o instituţie de psihiatrie din Municipiul Bălţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine simbol FOTO Adevărul
Imagine simbol FOTO Adevărul

O femeie în vârstă de 40 de ani, cu gradul II de invaliditate, pacientă a Internatului Psihoneurologic din Municipiul Bălţi a fost violată de medicul care o trata. Poliţia a nunţat că au mai primit alte şase plângeri din partea pacientelor, care îl acuzau pe acelaşi medic de acţiuni perverse cu caracter sexual.

Potrivit unui comunicat al MAI, oamenii legii au fost anunţaţi sâmbătă prin telefon că la Internatul Psihoneurologic din municipiul Bălţi a fost violată o pacientă. Victima, în vârstă de 40 de ani a scris şi o plângere, unde a explicat ce s-a întâmplat. În urma unei expertize psihiatrice, femeia s-a dovedit a fi responsabilă.

Poliţia a mai stabilit că, în total, şapte paciente din aceeaşi instituţie au fost supuse abuzului sexual de către acelaşi medic, în perioada anilor 2011-2013. Potrivit cercetărilor, bărbatul ar fi suprimat psihologic victimele, ameninţându-le cu plasarea lor în blocul cu regim riguros în caz de nesupunere sau divulgare a violului.

Suspectul, în vârstă de 50 de ani a fost arestat ieri, pentru 30 de zile, iar poliţiştii i-au deschis mai multe dosare penale, pentru ficare caz de viol în parte, în baza plângerilor depuse de victime.


 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite